Ubat luka kencing manis mujarab

Apa itu kencing manis ?

Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus) merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

  • Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM – ‘Insulin Dependent Diabetes Mellitus’) atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
  • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

Luka akibat kencing manis

Luka akibat kencing manis merupakan perkara yang amat ditakuti oleh mereka yang menghidapi masalah penyakit kencing manis . Bila ini berlaku, mereka mungkin mula memikirkan apakah kemungkinan luka kencing manis ini akan membawa kepada anggota badan yang terlibat mungkin terpaksa dipotong.

Jika ini berlaku, mereka perlu memberikan perhatian yang serius kepada luka kencing manis ini untuk mengelakkan luka akibat kencing manis menjadi lebih kronik. Sibuk tidak boleh dijadikan alasan kerana kesibukan kadang-kadang menyebabkan mereka mengabaikan penjagaan luka kencing manis yang betul.

Usaha mengubati luka kencing manis juga perlu diteruskan tanpa putus asa kerana di pasaran terdapat pelbagai jenis rawatan luka kencing manis yang mungkin dapat membantu masalah penyakit kencing manis yang dihadapi. Usaha peringkat awal dengan rawatan luka kencing manis yang sesuai mungkin dapat mengelakkan luka kencing manis menjadi lebih kronik.

Sila klik link di bawah

>> rawatan luka kencing manis <<

Antara ubat luka kencing manis yang anda boleh pertimbangkan ialah produk himax 5 yang telah terbukti merawat penyakit kencing manis. Rawatan luka kencing manis yang berasaskan bahan semulajadi ini telah berada dipasaran sejak tahun 2011. Sila ke link di atas untuk maklumat lanjut rawatan luka kencing manis ini. Masalah kencing manis biasa pun boleh gunakan penawar kencing manis ini.