Ubat buasir di FARMASI atau ubat buasir tradisional?

ubat buasir

Ubat buasir di farmasi atau ubat buasir tradisional? Yang mana pilihan anda? Sebenarnya bergantung kepada individu yang menghidapi penyakit buasir itu sendiri. Cuma perlu diingatkan buasir dan rawatan secara tradisional juga mempunyai kelebihan tersendiri dan terbukti dalam mengatasi buasir .

Apa ubat buasir di farmasi ? Di sini bila sebut farmasi sebenarnya bermaksud juga ubat-ubat di klinik dan hospital. Saya tidak begitu arif tentang ini. Tetapi menurut info dari satu blog saya jumpa, jika buasir yang dialami oleh pesakit hanya menyebabkan rasa yang tidak selesa,doktor biasanya akan mencadangkan pesakit untuk  menggunakan ubat sapu atau lampin. Ubat buasir yang diberi oleh doktor mengandungi witch hazel atau hydrocortisone yang boleh melegakan kesakitan dan kegatalan. Pesakit dinasihatkan tidak menggunakan ubat buasir sapu lebih dari seminggu melainkan yang disarankan oleh doktor ,kerana ia akan menyebabkan ruam pada kulit,radang dan kulit menipis.

Rawatan tradisional buasir pula biasanya berasaskan bahan semulajadi yang telah diformulasi berasaskan pengalaman pakar-pakar herba. Walaupun banyak yang tidak melalui kajian saintifik yang detail, tetapi yang penting dan utama, rawatan tradisional buasir tersebut perlulah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan bagi memastikan ubat buasir tersebut tidak mengandungi bahan yang boleh membahayakan kesihatan.

Antara ubat buasir mujarab ialah yang dikeluarkan oleh pihak HPA. Setakat ini memang banyak feedback positif mengenai produk ini. Ubat buasir hpa ini mendapat pengesahan daripada kementerian kesihatan. Jika ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai ubat buasir ini, sila ke link di bawah:

>> 57 testimoni Buasir <<